2015-01-20

Dag 12 - Fullt ös...

De lyckades verkligen tajma ankomsten mina gäster. Det kom ju 2-3 dm i mitten på veckan, och det var ju det som gjorde att det ens gick att åka i Courmayeur. Men inte nog med det, i natt och under dagen kom det 1-2 dm till av det allra finaste puder jag skådat.

Vi åkte i skogen kring Plan de la Gabba på förmiddagen, mestadels ospårat i 2-3 dm av alldeles mjuk fin snö. Helt fantastiskt.

Därefter vidtog lunch på Christiania med goda pizzor, trevlig personal och avslutningsvis blev vi bjudna på hemgjord grappa smaksatt med lakritsstång. Kanongott! Jag brukar verkligen inte dricka alkohol i samband med skidåkning, men det finns ju gränser på hur tråkig svensk man kan vara.

Efter lunchen bestämde vi att åka upp en nivå till, till Youla och åka pistnära offpist där. Det var helt otroligt bra! Snön däruppe var över 2 dm nysnö av det allra lättaste puder. Ett av åken som Hannah-Maria åkte som jag tittade på var som en skidfilm. En överkropp som studsade runt i en massa vitt fluff som yrde om kring.

Här är det Mikaela som öser på i pudret.
Nöjda vidtog after-ski med antipasti på Bar Roma med ett ganska trött gäng. Med uppbådande av de sista krafterna fortsatte vi direkt till Familia i Morgex, en mataffär i stil med Ica Maxi, och inhandlade middag.

Mikaela tog förstås kommandot i köket och svängde med god hjälp av resten ihop en otroligt god pastamiddag. Tanken var sedan att vi skulle äta efterrätt och titta på skidfilm, men det gick i stöpet.

Alla utom Mikaela och jag somnade mer eller mindre, så vi delade på en efterrätt själva och kröp sedan till kojs vi också, laddade inför morgondagens planerade äventyr med bl.a. Canale di Dolonne på programmet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar