2015-01-23

Dag 16 - Sol och Toaletter


Gästerna börjar bli lite mätta på midjedjupt puder och konstant snöfall, så när nu solen tittade fram idag så passade det ju bra med en liten avstickare till La Thuile - La Rosière, området som ligger 15 minuter bort och som sitter ihop med Frankrike.

Idag har vi åkt pist, solat och filosoferat över toaletter.

Flickorna formationsåker i pisten
Större delen av dagen spenderade vi i Frankrike, och då var vi såklart tvungna att prova kaffet på den här sidan gränsen. Inte blev det sämre av att vi hittade en solterras med solstolar med utsikt över parken där Daniel shreddade ensam. Ett tag kändes det nästan som vi abonnerat både restaurangen och hela backen.
Det är jobbigt att åka skidor
Backen var helt tom, ibland dök Daniel upp och flög över något hopp. Ibland kom han t.o.m. ut på andra sidan hoppet.

Var är folk?
Så var det det här med italienska och i viss mån franska toaletter. Till några av gästernas stora förskräckelse är det fortfarande ganska vanligt med klassiska "hål-i-golvet"-toaletter här nere. Då tänker man kanske att det är en kvarleva från länge sedan och att de bara blivit kvar. Men nej då, det är nyinstallerade moderna toaletter men utan toastol.

Vi har också alla märkt att om det faktiskt finns en toastol, ja då har den oftast ingen sits. Då tänker man kanske att det har gått sönder och de inte hunnit reparera den? Fast varför går de så hårt toasitsar här nere i så fall? Nej, den teorin faller nog på antalet, samt att det t.o.m. finns toastolar som helt enkelt inte är gjorda för att ha någon toasits.

Nytt, superdesignat, men ingen toasits.
Ja, det är dylika viktiga frågor som avhandlas mellan åken.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar