2015-01-14

Dag 7 - Snö! Wohoo!

Så kom den till sist. Snö. Än så länge är det inget episkt dump, men det lättar upp situationen högst betydligt även om det stannar vid de 10-20 cm som redan har fallit.

Så ska det se ut!
Pister är inte så tokiga heller faktiskt när de är branta, tomma och opistade med 10-20 cm nysnö. Väldigt bekväm skidåkning i La Thuile idag genom att åka gondolen upp och nämnda svarta ned ett antal varv. Vindskyddat eftersom det är genom skog, hyfsad sikt och en snabb och bra lift upp. Ovanför trädgränsen var det ingen lek, hård vind och snöfall.

Italien är ju annorlunda än Sverige, på flera vis. Idag gjorde jag två spaningar:
  1. Italienska skidlärare har precis som alla andra skidlärare ett specifikt ställ som alla har. Men det är bara i Italien som istället för Haglöfs, Mammut, Norröna, Peak eller något sådant friluftsmärke skidlärarställen är från Armani. Det gäller att vara stilenligt klädd, även i pisten.
  2. Det är troligen också bara i Italien man ser samma skidlärare mellan passen hänga på den närbelägna baren och dricka Prosecco. Kanske firade de snöfallet? Eller vara det bara en vanlig dag på kontoret för dem?
Apropos skidlärare så var det ett par dagar jag undrade om det var tillåtet att åka skidor själv. Aldrig sett så många skidlärare med elever i alla åldersgrupper i en backe.

Idag var t.o.m. en pluton Italienska militärer på plats med egna skidlärare, som dock inte hade skidlärarställ från Armani. Däremot verkar armé-issue av googles vara Oakley. Överlag hade de rätt bra prylar, inga vita blixten här inte.

På förmiddagen var det bara jag och plutonen som använde backen, så den höll väldigt bra. Sedan kom det ju mer snö, så den var helt ok efter lunch också och då hade militären gett upp. Eller så satt de på någon bar och drack prosecco dem med, det skulle inte förvåna mig.

Det här är ju i Italien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar