2015-01-24

Dag 17 - Bluebird Day, Photo Sesh och Avsked

Solen skiner och snön tar lite stryk. Dessutom är det helg, och helt plötsligt är systemet fullproppat med allt från hjälmfotingar till eleganta smala italienska piståkardamer.

Det är en del av tjusningen med skidåkning, nästan alla väder är bra väder. Om det snöar är skidåkningen just då kanske inte så bra, men efter snö kommer sol och då får man de där fantastiska upplevelserna man drömmer om hela sommaren.

Idag var väl egentligen inte en äkta bluebird day, eftersom det inte snöade igår, men det passade så bra på dagen i alla fall.

Vi lekte lite i parken, hasade runt en del på i ärlighetens namn ganska isiga pister, åt, drack kaffe, åkte ett åk, drack mer kaffe och fördrev dagen utan större besvär.

Daniel shreddar i parken
Idag är det tyvärr också sista dagen med Mikaela, Daniel, Johanna och Hannah-Maria. Snyft. Det har varit jätteroligt att ha dem här, och allt har verkligen fungerat bra. Visserligen fungerade varken duschen eller tvättmaskinen när de kom, men det var ingen som klagade på det eftersom skidåkningen varit så fantastiskt bra.

För det har den, sällan tror jag man lyckas pricka in så mycket riktigt pudersnö på en vecka. I alla fall när man inte är i Japan, där verkar det ju faktiskt finnas orimliga mängder snö och fortfarande rimliga mängder skidåkare som konkurrerar om den.

Gästerna lider dock av viss WiFi-abstinens, eftersom det visar sig omöjligt att släppa in mobiltelefoner på mitt mobila bredband. Alla mobiler tror nämligen att om man har WiFi-koppling så är tillgänglig trafikmängd oändlig. Det är den inte när man kör via en bredbandshotspot som bara har 500MB/dag.  Det kan räcka med att inte ens titta på en YouTube-film så är den kvoten borta efter att den förinladdads utan att du bett om det och utan att du kan stoppa det, för att inte talat om all automatsynkronisering som sätter igång. Du tar en liten film på skoj under dagen, och när du kommer hem och ansluter till WiFi så synkar den till iCloud eller Google+ eller något och vips är megabyten slut. Det finns en hel lista med andra situationer som leder till samma resultat, och det finns ingen central inställning. Suck. Ska det var så svårt?

En selfie måste man ju ta ibland också.

Klassisk skidselfie, jag laddar för photo sesh med Daniel.
Dagen avslutades med en enkel med helt ok middag på en liten Pizzeria/Restaurant i Morgex. I morgon bitti blir det avlämning i Genève av mina trevliga privata gäster, och jag blir mol alena ända till på onsdag då 21 Active Ski-gäster anländer till förhoppningsvis en massa nysnö och fantastiska upplevelser i Courmayeur och omgivningar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar