2015-01-12

Dag 5 - Man tar vad man får

I Cervinia blåser det fortfarande storm, så efter en lång stund vid datorn för att försöka få något grepp om väder och vad som var öppet, blev det La Thuile istället för Cervinia som planerat.

Bra drag. Cervinia fortsatt stängt idag, men La Thuile hyfsat öppet och ok väder. Ingen puderfrossa precis, men det blev en hel del åkning och det gick att hitta lite vindpackad snö här och där. Nu var det ju inte så fantastiskt inbjudande, men det var inte många som försökte. På eftermiddagen fanns det fortfarande gott om oåkta partier med inblåst snö.

Något oväntat i La Thuile som ju annars har väldigt snälla backar, så när de säger svart så menar de det, på riktigt. Åket ned till dalen är svart på riktigt faktiskt. Flera avsnitt var minst 40 grader och ett parti var ca 45 grader och blankis från kant till kant. Både jag och skidorna gick bet på detta underlag, så det blev lite åkning medelst hasning. Här skulle man haft ett par rejäla pistlagg med stålkanter vassare än smörknivar!

Man tar vad man får.
Säga vad man vill, men mäklaren är hjälpsam. Jag berättade lite i förbifarten att packningarna var slut i köksblandaren, och idag är en rörmokare här och byter hela blandaren. Jo, den var slut, men för mina fyra månader hade det nog räckt med nya packningar. Nytt duschmunstycke får jag också, vilket inte är så dumt eftersom det gamla distribuerar vatten mer uppåt än nedåt. Däremot är det fortfarande bara acqua caldo som gäller i duschen.

Men var fan är snön, den riktiga snön?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar