2015-03-30

Dag 81 - Aprilväder

Ok, det är ju inte riktigt April ännu, men vädret är verkligen oberäkneligt. Idag har det regnat, snöat, blåst och var ganska stilla allt på en gång fast på bara lite olika platser i liftsystemet.

Först var det stängt upp till Col Checroit, sedan öppnade de, och sen stängde de. Det var ju lite pistvisning idag för besökarna, men det blev ganska anpassat efter rådande förhållanden, om man säger så.

Men alla var glada, liksom jag, eftersom vi fick åka skidor! Det har ju kommit en hel del snö på lite högre nivåer också, om än ganska tung, så några bra svängar fick vi till.

Det blåste upp mer och mer, och framåt lunchtid gav både vi och liftarna upp.

Sussie, Ida och Anton försöker att inte blåsa bort.
Det blev en fika, ett par åk i knappliften innan de stängde den med, och sedan ned för en lite längre lunch. Därefter några åk runt Peindent och Zerotta, innan det var dags för en liten rundvandring i Courmayeur som avslutades med after ski på Bar Roma.

Hem till Morgex, handlade lite mat, lagade lite mat, åt lite mat och sedan var det dags att gå och lägga sig. Planerna för morgondagen står skrivna i stjärnorna, men just nu ser det ut som i alla fall onsdag och torsdag kan bli ok här i Courmayeur med lite mindre vind och kanske åkbart from Youla i alla fall.

Trots att vädret är lite emot oss verkar gästerna vara vid gott mod och trots allt ganska nöjda, vilket är det viktigaste. Själv är jag inte så kinkig förvånansvärt nog, utan tycker fortfarande vilken dag som helst som mestadels spenderas på skidor är en bra dag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar