2015-02-22

Dag 46 - Pistvisning och Sopsortering

Efter många timmars väntan anlände ju gästerna igår kväll till sist, och enligt sedvanlig rutin med Active Ski är det pistvisning på förmiddagen idag. 9 gäster kom, sedan droppade 2 av ganska snabbt då den en gäst inte åkt skidor på 14 år och kände att det behövdes några uppfräschningsåk. Hen återkom förövrigt senare på dagen, när vi körde ned näst sista åket. Starkt.

Det blev en pistvisning i mestadels strålande sol, för första gången fick gästerna se något av omgivningarna på pistvisningen. Det var väldigt roligt att få peka ut alla topparna runt omkring. Monte Bianco di Courmayeur, Auiguille Noir, Les Dames Anglaises, Dente del Gigante, Mont Fortin, Mont Favre, Punta Helbrunner osv. Jag har plockat upp lite i alla fall under veckorna här.

En riktigt skön dag blev det, med mestadels riktigt bra underlag i pisterna. Utom gången då jag råkade visa gästerna in i vad som blivit en regelrätt puckelpist. Det var visserligen inte dit jag tänkt mig, men gästerna åkte dit och jag visste inte att det blivit så illa. Lite jobbigt men alla kom ned utan några större problem.

Hela näst sista åket gick från toppen av Youla, via Col Checroit och Plan Checroit ned till Dolonne, ett åk med ca 1300 fallhöjdsmeter. Från jättefin kallsnöpist högst upp via lite is till sorbet längst ned. Ett kämpaåk! Vi kom överens efteråt att skippa sista åket, och åka till afterski istället.

Min kompis Per som numera presenterar sig som "Jag som bor i Svantes källare", har haft en del synpunkter på hushållet. Jag tänkte mig ju kunna få bumma lite och vara oansvarig igen, men redan efter ett par dagar fick Per ett smärre sammanbrott och sa att han klarar inte av det här längre.

Problemet var att jag gett upp på sopsortering, allt gick en fraktion, den som heter "osorterat". Nu blev det en prydlig rad med glasflaskor på diskbänken. "Vi måste i alla fall sortera glas". Ok.

Jag står för de alkolholfria Beck's :-)
Igår brast det lite igen för Per, som sa "Nu blir det fan en plastfraktion också". Så nu hänger en extrapåse med plastskräp på kökssoffan bredvid vanliga sopen.



Bara inte Per upptäcker att det finns en metall- och en pappersfraktion också. Jag får nog gå ut med soporna själv de närmaste dagarna så han inte ser dom behållarna också! Han har ju rätt Per, men jag tänkte ju bara att man kunde få vara lite inkorrekt så här på egen hand i utlandet.

Förresten verkar det som om ryktet går om förhållandena här i Courmayeur. Långväga gäster!

Spanska skidåkare i Italien!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar